Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
2 eieren
2 eidooiers
125 g suiker
½ vanillestokje
2,5 dl slagroom
250 g bramen
2 dl Crème de Cassis
1 tl vanillesuiker
mint naar smaak
Bereiden
- De eieren, de dooiers, de suiker en de zaadjes uit het vanillestokje met de mixer schuimig kloppen tot het mengsel als een lint van de lepel loopt.
- Het mengsel (onafgedekt) 2-3 minuten op 100 procent verwarmen en het met een garde om de 15 seconden doorkloppen.
- Zodra het mengsel is gebonden af laten koelen.
- Intussen de slagroom stijfslaan en snel door het eimengsel mengen.
- Giet het mengsel in een rechthoekige vorm van ca. 6 dl inhoud en zet de vorm 12 uur in de vriezer.
- Vlak voor het serveren de bramen wassen, in een schone glazen litermaat met de creme de cassis en de vanillesuiker (afgedekt) 2-3 minuten op 100 procent verwarmen.
- De vorm met de parfait kort in kokend water dompelen, storten en in plakken snijden.
- Op elk bordje 1-2 plakjes parfait leggen en garneren met warme bramen en een takje munt.
Bron/inzender: