Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
½ wit brood
7,5 dl melk
4 eieren
400 g suiker
100 g rozijnen
100 g pecannoten
1 dl whisky
5 g vanillesuiker
1 tl gemalen piment
1 tl gemalen nootmuskaat
Bereiden
- Een ovenvaste schaal van circa 2,5 liter inhoud invetten en de oven voorverwarmen op 175 graden.
- Het brood in kleine blokjes snijden en tenminste 10 minuten in de melk weken.
- De boter smelten en de eieren met de boter en de suiker vermengen.
- De rozijnen wassen en uit laten lekken.
- De rozijnen, de noten, de whisky, de vanillesuiker, de piment en de nootmuskaat door het eimengsel doen en dit door het geweekte brood scheppen.
- De ovenschotel hiermee vullen en de broodpudding in 40-50 minuten stevig en bruin laten bakken.
- De broodschotel warm serveren.
- Eventueel kan een geraspte appel door het mengsel worden geschept voor het in de oven gaat.
Bron/inzender: