Aantal personen: 4
2 Barneveldse duiven
peper, zout
50 gr boter
200 gr 24 uur geweekte en daarna gekookte linzen
1 gesnipperd sjalotje
Voor de salade:
1/2 kropje eikenbladsla
1/2 kropje frisée
1/2 kropje rode sla
1 bosje waterkers
1/2 bosje kervel
Voor de vinaigrette:
1/2 dl druivenpitolie
1/2 dl walnotenolie
1/2 dl maïsolie
4 cl sherry-azijn
1 theelepel Löwensenf (Duitse mosterd)
1 1/2 dl krachtige runderbouillon
1 gesnipperd sjalotje
5 gr geroosterde en gemalen korianderzaadjes
versgemalen peper
Was de slasoorten onder stromend water.
Pluk de waterkers en de kervel, was ze en maak alles in de sla centrifuge
droog.
Maak van de daartoe bestemde ingrediënten een vinaigrette.
Wrijf de duiven in met peper en zout.
Verhit de boter in een passende braadslee en braad de duiven rondom
bruin.
Zet de duiven hierna 5 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C en
laat ze op een warme plaats 10 minuten rusten.
Verwarm intussen de geweekte linzen met 1 gesnipperd sjalotje en 2
eetlepels vinaigrette en maak de sla met de rest van de vinaigrette
aan.
Verwijder de borstjes van de duiven en snijd ze in dunne plakjes.
Leg de slasoorten als mooie bouquetjes op 4 lauwwarme borden, schep er wat
van de linzen rondom en dresseer de duivenborsten in een waaiervorm
aan
de voorzijde van ieder bord.
Besprenkel het geheel met de achtergebleven vinaigrette en garneer met
enkele takjes kervel.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |