Aantal personen: 6-
1 konijn van ± 2 kg in 6-8 stukken
zout, peper
2 theelepels geraspte gemberwortel
3 eetlepels olie
2 fijngesneden uien
2 fijngesneden teentjes knoflook
1/2 theelepel cayennepeper
1 kleine geschilde en geraspte groene appel
1/2 theelepel gedroogde dragon
2 blaadjes laurier
1 theelepel tijmblaadjes
2 eetlepels fijngesneden peterselie
1-11/2 dl volle melk
2 dl kippenbouillon (van tablet)
Wrijf het konijn in met zout, peper en gember.
Verhit de olie in een grote pan en bak de stukken konijn hierin in
± 10 minuten rondom bruin.
Schep het konijn uit de pan.
Bak de uien in de achtergebleven olie in ± 10 minuten lichtbruin en
bak de knoflook 1 minuut mee.
Voeg de cayennepeper, appel, dragon, laurier, tijm en peterselie toe en
warm ze 1 minuut mee.
Schenk de melk en de bouillon erbij en leg het konijn weer in de pan.
Laat het gerecht afgedekt 45-60 minuten sudderen tot het konijn zacht is.
Verwijder de laurier.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |