Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Konijn

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 konijnenbouten
150 g paddestoelen
1 snee oud wittebrood
1 ei
2 el tuinkruiden
1 el dragonmosterd
varkensnet
100 g boter
2dl wildbouillon
1 dl room
250 g volkorenmeel
2 eieren
1 dl melk
1 mp gemalen nootmuskaat

Bereiden


  1. De konijnenbouten opensnijden en met peper en zout bestrooien.
  2. De paddestoelen schoonborstelen, hakken en met broodkruim, ei, kruiden, peper, zout en mosterd mengen.
  3. De konijnenbouten hiermee vullen, in varkensnet wikkelen en rondom in hete boter
  4. dichtschroeien.
  5. Afblussen met de wildfonds en de konijnenbouten in ongeveer in 75 minuten gaar stoven.
  6. Maak de spatzle van de 250 gram volkorenbloem, 2 eieren, 1 dl melk en een snufje nootmuskaat.
  7. Zoveel water toevoegen dat een soepel deeg ontstaat. Het deeg uitrollen en hier dunne slierten van snijden.
  8. De spatzle in kokend water gaar laten worden (ze gaan drijven), met de schuimspaan uit het water halen en uit laten lekken.
  9. Bij doorgeven even opbakken in wat hete olie. (of boter)
  10. De konijnenbouten uit de pan nemen en gewikkeld in alufolie vijf min. Laten rusten.
  11. Het vocht inkoken tot de helft, de room toevoegen en weer laten inkoken tot de helft.
  12. De saus met peper en zout op smaak brengen.
  13. De spatzle op de voorverwarmde borden scheppen.
  14. Snijd van de konijnenbout mooie plakken en dresseer deze op de warme spatzle.
  15. Nappeer de saus rondom de bout en serveer direct.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Wildstoofschotel
Kalkoentournedos met pittige mangosaus
Wild zwijnmedaillons met lavendel en kastanjes
Parelhoenconsommé met kipquenelles
Hazenpeper 3 Brabantse

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes