Konijn
Aantal personen: 4
Ingrediënten
4 konijnenbouten
150 g paddestoelen
1 snee oud wittebrood
1 ei
2 el tuinkruiden
1 el dragonmosterd
varkensnet
100 g boter
2dl wildbouillon
1 dl room
250 g volkorenmeel
2 eieren
1 dl melk
1 mp gemalen nootmuskaat
Bereiden
- De konijnenbouten opensnijden en met peper en zout bestrooien.
- De paddestoelen schoonborstelen, hakken en met broodkruim, ei, kruiden, peper, zout en mosterd mengen.
- De konijnenbouten hiermee vullen, in varkensnet wikkelen en rondom in hete boter
- dichtschroeien.
- Afblussen met de wildfonds en de konijnenbouten in ongeveer in 75 minuten gaar stoven.
- Maak de spatzle van de 250 gram volkorenbloem, 2 eieren, 1 dl melk en een snufje nootmuskaat.
- Zoveel water toevoegen dat een soepel deeg ontstaat. Het deeg uitrollen en hier dunne slierten van snijden.
- De spatzle in kokend water gaar laten worden (ze gaan drijven), met de schuimspaan uit het water halen en uit laten lekken.
- Bij doorgeven even opbakken in wat hete olie. (of boter)
- De konijnenbouten uit de pan nemen en gewikkeld in alufolie vijf min. Laten rusten.
- Het vocht inkoken tot de helft, de room toevoegen en weer laten inkoken tot de helft.
- De saus met peper en zout op smaak brengen.
- De spatzle op de voorverwarmde borden scheppen.
- Snijd van de konijnenbout mooie plakken en dresseer deze op de warme spatzle.
- Nappeer de saus rondom de bout en serveer direct.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Kip á la crème
Eendenborst met sinaasappel en port
Spaanse eend
Soep van fazant
Wildstoofschotel met spruitjes en wortel