Aantal personen: 4
100 gr champignons
1 ui
2 sneetjes witbrood
1 teentje knoflook
25 gr boter
250 gr half-om-halfgehakt
zout, peper, nootmuskaat
10 takjes selderij
10 takjes peterselie
1 ei
4 eetlepels slagroom
Maak de champignons schoon en hak ze grof (bewaar er een paar voor de
garnering).
Pel en snipper de ui.
Verkruimel het brood.
Verhit in een pan de helft van de boter en fruit de ui ± 3
minuten.
Pers de knoflook erboven uit.
Voeg de champignons toe en bak die ± 3 minuten mee.
Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak het gehakt hierin
rul.
Roer de champignons en het brood erdoor en voeg zout, peper en een snufje
nootmuskaat toe.
Doe het gehakt in een kom en laat het afkoelen.
Knip de blaadjes van de selderij en de peterselie fijn.
Klop in een kommetje het ei met de slagroom los en meng de kruiden en het
ei door het gehaktmengsel.
Vul de kalkoen hiermee.
Halveer de gebraden kalkoen en garneer met de achtergehouden gebakken
champignons.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |