Eendensoep
Aantal personen: 4
Ingrediënten
2 schoongemaakte en gehakte lente-uitjes
1 eetlepel plantaardige olie
2 1/2 cm geschilde en zeer fijn gehakte gemberwortel
100 gr gekookt eendenvlees in flinterdunne reepjes
100 gr wintermeloen in dunne plakjes (alleen in blik te koop in
speciaalzaken)
1 1/2 liter kippen- of eendenbouillon
zout
(1 mespunt ve-tsin)
1-2 eetlepels Shau Hsing wijn of droge sherry
2 theelepels maïzena, opgelost in een beetje bouillon
versgemalen peper
Bereiden
Bak eerst de lente-uitjes in de hete olie even glazig en voeg dan de
gehakte gember en het eendenvlees toe.
Laat de wintermeloen uitlekken en snijd er kleine stukjes of plakjes
van.
Doe die samen met de overige ingrediënten in de bouillon en breng
de
soep aan de kook.
Schenk de wijn of de sherry erbij, bind met de aangemaakte maïzena en
breng de soep op smaak met wat zout en peper.
Schep de soep in verwarmde kommen en serveer direct.
Bron/inzender: Astrid
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Wildstoofpot met kastanjes en cranberry's
Wild zwijnrollade met pruimedantensaus
Hazenrugfiletspiesen met pruimen en pepersaus
Fazant gevuld met tapenade
Gevulde kalkoen