Aantal personen: 4
100 gr sugar snaps
100 gr peultjes
100 gr sperziebonen
zout
350 gr kipfilet (maïs- of scharrelkip)
300 gr broccoli
4 bosuitjes
2 eetlepels olie
± 20 verse korianderblaadjes
100 gr geroosterde cashewnoten,
4 eetlepels sojasaus
1 teentje knoflook uit de pers
Haal de gemengde groene bonen af en snijd de sperziebonen schuin
doormidden.
Kook de bonen in ruim kokend water met wat zout 3 minuten en laat ze
uitlekken.
Vries de kipfilet een half uurtje in en snijd ze dan in dunne plakjes.
Verdeel de broccoli in kleine roosjes, snijd de stelen in smalle reepjes
en snijd de bosuitjes in schuine stukjes van 3 cm.
Schenk 2 eetlepels olie in een wok, roerbak daarin de witte uistukjes en
de broccolisteeltjes en neem ze vervolgens uit de pan.
Schenk er wat olie bij, verhit die en bak hierin de kipstukjes bruin.
Snijd de verse korianderblaadjes in smalle reepjes.
Zet de geroosterde cashewnoten klaar.
Schep de groenten, uien en broccolistelen bij de kip en bak alles al
omscheppend een paar minuten.
Voeg dan de sojasaus, koriander en knoflook uit de pers toe en doe er tot
slot de cashewnoten bij.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |