Aantal personen: 4
750 gr broccoli
11/2 eetlepel maïskiem- of zonnebloemolie
2 eetlepels ketjap manis
1 theelepel maïzena of allesbinder
1 eetlepel honing, liefst ‘neutrale‘ bloemenhoning
1 cm versgeschilde gember uit de knoflookpers (of een snufje gemalen
gemberpoeder)
zout, grofgemalen zwarte peper
30 gr geschaafde amandelen, geroosterd in een droge koekenpan
Was de broccoli en snijd de struik in kleine roosjes en de steel in
plakken van 1/2 cm.
Verhit de olie in de wok en bak de groente al omscheppend in ± 5
minuten knapperig.
Klop de ketjap met de maïzena of allesbinder, de honing en de
gember.
Giet dit in de wok bij de broccoli en laat de saus iets dikker worden.
Bestrooi de broccoli naar smaak met zout en versgemalen zwarte peper en
garneer met de geschaafde amandelen.
Lekker bij kip en vis.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |