Aantal personen: 4
300 gr biefstuk
5 eetlepels olie
4 fijngesneden plakjes verse gember
500 gr koolrabi in dunne reepjes van ± 3 cm
4 lente-uitjes of een stukje prei in dunne reepjes
voor de saus:
4 eetlepels pikante Thaise chilisaus (toko)
2 eetlepels Chinese sojasaus (toko)
2 eetlepels medium dry sherry
2 theelepels azijn
2 theelepels suiker
1 theelepel zout
Snijd de biefstuk in dunne reepjes.
Vermeng voor de saus alle ingrediënten.
Verhit in een wok op hoog vuur 3 eetlepels olie en roerbak de gember
hierin 2-3 minuten (tot het geurt).
Voeg de biefstuk toe en roerbak 4-5 minuten roerbakken (tot deze ver
kleurt).
Schep de biefstuk uit de pan en houd hem apart.
Verhit opnieuw 2 eetlepels olie en roerbak de koolrabi hierin 1-2
minuten.
Bak de lente-ui ± 1 minuut mee.
Roer de saus erdoor, voeg het vlees weer toe en verhit alles al
omscheppend goed.
Serveer dit gerecht met rijst of noedels.
Tip:
De biefstuk blijft lekker mals als u eerst plakjes dwars op de draad (= de
vezelrichting) snijdt en de plakjes pas daarna in dunne reepjes snijdt.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |