Spoel de mosselen onder koud water, verwijder geopende en kapotte
exemplaren en laat ze in een vergiet uitlekken.
Doe 1 dl water, de wijn, ui en wortel in een grote pan en breng dit aan de
kook.
Leg de mosselen erop en kook ze op hoog vuur met het deksel op de pan
± 8 minuten tot ze allemaal open zijn.
Schud af en toe om.
Neem de mosselen uit de schelpen en laat ze afkoelen.
Schil de paprika‘s met een dunschiller en snijd ze in dunne reepjes.
Doe de inktvis, garnalen, mosselen, paprika, olijven en kappertjes in een
kom.
Doe het citroensap, de olijfolie, peper en zout in een kommetje, klop dit
goed door elkaar en roer er de peterselie en de bieslook door.
Schenk de dressing over de zeevruchtensalade en zet die tot het gebruik
afgedekt in de koelkast.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |