Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zeevruchtensalade

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 kg mosselen
1 1/2 dl droge witte wijn
100 gr uien in stukken
100 gr wortel
1/2 gele en 1/2 rode paprika
200 gr gekookte inktvisringen
200 gr Noorse garnalen
60 gr zwarte olijven zonder pit
2 theelepels kappertjes
1 uitgeperste citroen
1 dl olijfolie
peper, zout
3 fijngeknipte takjes peterselie
20 fijngeknipte sprietjes bieslook
8 blaadjes sla (lollo biondo; eikeblad)

Bereiden

Spoel de mosselen onder koud water, verwijder geopende en kapotte
exemplaren en laat ze in een vergiet uitlekken.
Doe 1 dl water, de wijn, ui en wortel in een grote pan en breng dit aan de
kook.
Leg de mosselen erop en kook ze op hoog vuur met het deksel op de pan
± 8 minuten tot ze allemaal open zijn.
Schud af en toe om.
Neem de mosselen uit de schelpen en laat ze afkoelen.
Schil de paprika‘s met een dunschiller en snijd ze in dunne reepjes.
Doe de inktvis, garnalen, mosselen, paprika, olijven en kappertjes in een
kom.
Doe het citroensap, de olijfolie, peper en zout in een kommetje, klop dit
goed door elkaar en roer er de peterselie en de bieslook door.
Schenk de dressing over de zeevruchtensalade en zet die tot het gebruik
afgedekt in de koelkast.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Salade van geroosterde wortelgroenten
Auberginesalade II
Salade Niçoise met penne rigate
Rijst-groentensalade
Salade du chef

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes