Tonijnsalade

Tonijnsalade

Tonijnsalade

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 blikje tonijn naturel
1/2 potje gevulde olijven
1 kleine ui
1 eetlepel kappertjes
1 royale krop ijsbergsla
1/2 blikje ansjovisfilets
2 eetlepels wijnazijn
1 dl olie
peper, zout

Bereiden

Laat de tonijn uitlekken, verdeel hem in stukjes en leg die in een grote
schaal.
Halveer de olijven en voeg ze toe.
Pel de ui, snijd hem in heel dunne ringen en voeg die toe.
Doe de kappertjes erbij.
Snijd de ijsbergsla in reepjes, was ze, laat goed uitlekken en doe de sla
in een schaal.
Klop voor het sausje de azijn, peper, zout en eventueel wat suiker door
elkaar.
Voeg vlak voor het serveren het sausje toe en schep alles luchtig door
elkaar.
Garneer met ansjovisfilets.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus