Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
4 kreeftenscharen (gekookt)
4 plakjes kreeft
4 langoustinestaarten
8 jacobsmosselen
240 g mulfilet
olijfolie
1 el tomatenblokjes
2 el tomatensap
1 el balsamico azijn
1 eidooier
2 el olijfolie
8 el sojaolie
1 tl peterselie
1 tl selderij
1 tl dragon
1 tl spinazie
1 tl kervel
1 tl postelein
1 tl zuring
frisée sla
paneermeel
paprikapoeder
kerriepoeder
peper & zout
Bereiden
- De kreeft uit de schaal nemen.
- De langoustinestaartjes paneren met paneermeel met kerriepoeder.
- De oesters open steken, droog deppen met keukenpapier en paneren met paneermeel en paprikapoeder.
- De jacobsmosselen en mulfilet onder de koude kraan wassen en droog deppen met keukenpapier.
- Voor de dressing de tomaatblokjes met tomatensap, balsamico azijn, citroensap, eidooier, peper en zout met de staafmixer mengen.
- De olie hier druppelsgewijs door kloppen.
- De kruiden en sla voorzichtig schoon maken, wassen en uit laten lekken.
- De mulfilet op de huid in hete olijfolie in enkele minuten mooi bruin bakken, de vis omdraaien en nog 1 minuut aan de andere kant bakken.
- De jacobsmosselen, langoustinestaartjes en oesters in hete olijfolie mooi bruin bakken.
- De salade mengen met een beetje dressing en over 4 borden verdelen.
- De kreeftenscharen, stukjes kreeft, gebakken langoustinestaartjes, oester en jacobsmosselen hiernaast leggen.
- De rest van de dressing ernaast scheppen en eventueel garneren met zalmeitjes, kaviaar en tomaatblokjes.
Bron/inzender: