Rijst-groentensalade

Rijst-groentensalade

Rijst-groentensalade

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

200 gr langkorrelrijst
1 theelepel mosterd
2 eetlepels azijn
een snufje suiker
zout, versgemalen peper
4 eetlepels olie
1/2 rode en 1/2 gele paprika
100 gr sperzieboontjes
100 gr diepvriesdoperwtjes
1 kropsla
2 appels
1 bosje dille

Bereiden

Kook de rijst in water met zout gaar.
Maak een vinaigrette van de mosterd, de azijn, een beetje suiker, zout,
peper en de olie.
Meng de vinaigrette door de nog warme rijst en laat afkoelen.
Maak de paprika‘s en de boontjes schoon en snijd ze in stukjes.
Blancheer de paprika‘s, boontjes en erwtjes 2 minuten in kokend water met
een beetje zout.
Snijd het hart van de kropsla in reepjes, blancheer die enkele seconden in
het water van de groenten en laat alle
groenten in een vergiet uitlekken.
Meng de in blokjes gesneden appels met de groenten en gehakte dille door
de rijst en laat de salade enkele uren op kamertemperatuur intrekken.
Meng alles nog eens goed, garneer de salade met toefjes dille en dien op.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus