Pittige aardappelsalade

Pittige aardappelsalade

Pittige aardappelsalade

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

400 gr krielaardappeltjes
1 dikke plak mortadella á 150 gr
2 stengels bleekselderij
8 kerstomaatjes
50 gr zwarte olijven zonder pit
2 eetlepels pijnboompitten
1 1/2 eetlepel witte wijnazijn
5 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
1 teentje knoflook
2 eetlepels geknipte basilicumblaadjes
versgemalen peper, zout

Bereiden

Kook de aardappelen in weinig water met zout nèt gaar, giet ze af
en laat ze afkoelen.
Snijd de mortadella in blokjes, de bleekselderij in dunne boogjes en de
kerstomaatjes in vieren.
Schep dit alles met de olijven door elkaar.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan lichtbruin.
Doe De azijn samen met de olie, de basilicumblaadjes, peper en zout in een
potje met deksel en schud tot een glad, lobbig sausje.
Schep het sausje met de salade om en bestrooi met de pijnboompitten.
Lekker met warm (kruiden)ciabatta-brood.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus