Mediterrane preisalade met goudenblaadjes

Mediterrane preisalade met goudenblaadjes

Mediterrane preisalade met goudenblaadjes

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

12 preistengels
6 eetlepels olijfolie extra vierge
1 eetlepel wijnazijn
1 theelepel mosterd
peper, zout
2 tomaten
8 ansjovisfilets
24 zwarte olijven
16 grote kappertjes
1 takje verse rozemarijn
2 eetlepels peterselie
goudsbloemblaadjes

Bereiden

Kook of stoom de prei gaar en marineer de stengels in de olijfolie, de
wijnazijn, de mosterd, peper en zout.
Schil de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in
blokjes.
Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
Verdeel de tomaten, de ansjovis, de olijven, de kappertjes en de
preistengels over de borden en bestrooi met de fijngesneden rozemarijn,
peterselie en goudsbloemblaadjes.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus