Liang-pan-huang

Liang-pan-huang

Liang-pan-huang

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 komkommer
zout
3 eetlepels azijn
2 eetlepels ketjap
2 theelepels sesamolie
2 theelepels suiker

Bereiden



Schil de komkommer en snijd hem in de lengterichting in tweeën.
Schep de zaadjes eruit en snijd de 2 stukken in 1 cm dikke plakken.
Leg deze op een zeef, bestrooi ze met zout en dek ze af met een schoteltje
met de holle kant naar boven.
Zet hier iets zwaars op en laat de komkommer zo 1/2 uur uitlekken.
Breng de azijn aan de kook, laat er de suiker in oplossen en voeg er, van
het vuur af, de ketjap en olie aan toe.
Doe de uitgelekte komkommer in een schaal, overgiet deze met een saus en
zet de schaal 1 uur in de koelkast.
Laat de komkommer voor het opdienen op een zeef uitlekken.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus