Kartoffelsalat Gustav

Kartoffelsalat Gustav

Kartoffelsalat Gustav

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 kg aardappelen
zout, peter
2 uien
azijn
(sla)olie
2 gezouten augurken
1-2 zoute haringen
1 paprika
1 pot mayonaise
1-2 eetlepels scherpe mosterd
2-3 eetlepels slagroom of koffiemelk
1 grote portie knakworstjes

Bereiden

Kook de aardappelen een dag van tevoren, pel ze op de dag van de bereiding
en snijd ze in plakjes.
Bestrooi ze met zout en peper en meng er de in reepjes gesneden uien
door.
Maak een sausje van azijn en olie, verwarm dit en giet het warm over
de
aardappelen.
Laat het 1 uur trekken.
Schil de gezouten augurken en snijd ze in schijfjes.
Snijd de in melk gelegde haringen in reepjes en snijd de paprika in fijne
reepjes.
Meng alle ingrediënten door elkaar.
Meng de mayonaise met de slagroom en de mosterd en giet dit mengsel over
de salade.
Leg om de aardappelsalade een stevige krans van knakworstjes.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus