Flageolettensalade

Flageolettensalade

Flageolettensalade

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

¼ st. paprika rood
¼ st. paprika geel
1 sjalot
400 gr. flageolets
1 el. Sherryazijn
1 tl. Kruidenmosterd
1 el. Marjoraan
zout/ peper
3 el. Olijfolie
200 gr. artisjokharten
12 st. zwarte olijven

Bereiden

1.Snijd de paprika‘s in kleine stukjes en het sjalotje in flinterdunne ringen.

2.Spoel de flageolets in een zeef af en laat ze goed uitlekken.

3.Roer een sausje van de azijn, mosterd, majoraan, zout, peper en olijfolie.

4.Schep de paprika, sjalot en flageolets erdoor.

5.Laat deze salade minstens 1 tot 2 uur staan.

6.Snijd de artisjokharten in vieren.

7.Verdeel de flageoletsalade over 4 bordjes.

8.Leg de artisjokharten en de olijven erop.

9.Lekker met stokbrood en kruidenboter.
Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus