Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Pastechi

Aantal personen:

Ingrediënten

100 gr gezeefde maïsbloem
zout
½ tl suiker
½ tl bakpoeder
30 gr boter
2 el losgeklopt ei
1/4 tot½ dl water
Voor de vulling:
125 gr rundergehakt
1 tl slaolie
1 gesnipperde sjalot
1 gesneden lente-uitje
1 uitgeperst teentje knoflook
1 mespunt sambal
peper
zout
1 el rozijnen
1 tl piccalilly

Bereiden

Kneed 100 gr gezeefde maïsbloem, een snufje zout, ½ tl suiker, ½tl bakpoeder en 30 gr boter tot kruimels. Kneed het met 2 el losgeklopt ei en 1/4 tot ½ water tot een samenhangend deeg. Laat het deeg minimaal 1 uur rusten. Bak voor de vulling 125 gr rundergehakt in 1 tl slaolie rul. Bak 1 gesnipperde sjalot, 1 gesneden lente-uitje, 1 uitgeperst teentje knoflook. 1 mespunt sambal, wat peper en zout, 1 el rozijnen en 1 tl piccalily 15 min zachtjes mee. Rol het deeg uit tot 6 ronde lapjes van ± 12 cm. Leg de vulling erop en vouw de flapjes dicht. Druk de randen goed aan en vouw ze een beetje om. Frituur de pastechi per drie stuks in olie ( 180 graden) in ± 4 min goudbruin en gaar.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Rijstsalade met koriander
Kruidige vruchtensalade
Gerookte paling en garnalen op doperwtencrème
Monchou zalmrolletjes
Lauwwarme aardappelsalade met tonijn

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes