Aantal personen: 4
2 grote zoute haringen (± 600 gr) of 4 haringfilets
(± 450 gr)
voor de saus:
1 eetlepel mosterd
1 1/2-2 theelepels suiker
1/2 eetlepel wijnazijn
3 eetlepels olie
1 dl zure room
1 rode ui
1 zure augurk
kryddgrönt
Fileer de haringen, of vraag uw vishandelaar dit voor u te
doen.
Snijd de filets in 2 cm brede stukken en leg ze in een
schaal.
Vermeng de mosterd, suiker en wijnazijn.
Voeg voorzichtig en al roerend de olie toe.
Voeg dan de room toe.
Giet de saus over de haringen.
Garneren met 'strepen' van fijngehakte ui en augurk.
Knip de kryddgrönt erboven.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |