Aantal personen: 4-
450 gr gekookte aardappelen
2 eetlepels zware room
25 gr boter
225 gr vers krabvlees
een grote snuif foelie of nootmuskaat
2 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels bloem
1 ei
2 eetlepels melk
100 gr vers bruin broodkruim
saffloerolie
peper, zout
Voor de saus:
225 gr Griekse yoghurt
1/2 theelepel kappertjes
2 eetlepels peterselie
1 eetlepel gehakt bieslook
een stuk geschilde komkommer van 7 1/2 cm
1 eetlepel Dijon-mosterd
Pureer de aardappelen met de room, de boter, peper en zout en
vermeng dit met het krabvlees, de foelie of nootmuskaat en 2
eetlepels peterselie.
Vorm van het mengsel 12 kleine cakes en rol ze door de
bloem.
Meng het ei met de melk en bestrijk er de cakes mee.
Rol ze dan door het broodkruim en zet ze afgedekt 2 uur in de
koelkast.
Doe alle ingredinten voor de saus in een blender en mix ze
tot een ruwe puree.
Verhit de olie en bak de krabcakes in 2 minuten aan iedere
kant goudbruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze met de saus.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |