Zalmmoten, geroosterd  met mousseline kruidenroomsaus

Zalmmoten, geroosterd met mousseline kruidenroomsaus

Zalmmoten, geroosterd met mousseline kruidenroomsaus

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

4 moten zalm
olie
zwarte peper
zeezout
Mousseline kruidensaus
1 el kruidenazijn
1 el water
150 g boter
3 eidooiers
peper/ zout
1/8 l slagroom
1 el fijngehakte groene kruiden (peterselie, dragon,dille en kervel)

Bereiden



  • Bestrijk de moten met wat olie en strooi er zwarte peper over.

  • Rooster de moten onder een hete grill ongeveer 3 min. per kant. Leg ze op voorverwarmde borden en strooi er grof zeezout over.

  • Breng voor de saus de azijn met het water aan de kook en laat het geheel iets inkoken.

  • Neem het pannetje van het vuur. Smelt de boter, maar laat deze niet bruin worden.

  • Klop de eidooiers los en schenk ze bij de azijn. Zet dit pannetje in een grote pan met bijna kokend water.

  • Laat de dooiers - onder voortdurend kloppen met een garde - binden. Schenk er - al roerende - de warme boter bij.

  • Breng de saus op smaak met peper en zout en eventueel nog wat citroensap.

  • Roer de tuinkruiden door de saus.

  • Klop de slagroom halfstijf en spatel dit er luchtig door. Serveer deze saus lauwwarm bij de geroosterde zalmmoten.
    Bron/inzender:

  • Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes