Aantal personen: 4
4stukken zalmfilet à 150 gr.
Zout
peper
1 eidooier, losgeklopt
1 eetl olie
20 gr boter of margarine
Voor de kruidenkorst:
100 gr broodkruim ( van witbrood)
3 eetl fijngesneden peterselie
1 eetl fijngesneden selderij
1 eetl fijngesneden dille
Meng voor de kruidenkorst het broodkruim met de peterselie, selderij en dille. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper. Bestrijk de kant waar het vel heeft gezeten met eidooier en druk deze kant in het kruidenmengsel. Druk de kruidenlaag stevig op de vis. Bak de zalm in een mengsel van olie en boter op de kruidenkant 2 tot 3 min. Draai de zalm voorzichtig om, zodat de kruidenkant niet beschadigt en bak de andere kant nog 1 tot 2 min. Serveer de zalm met groene kool.
Kijk bij Gestoofde groene kool
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |