Aantal personen: 4
200 gr aardappelen (afkokers)
zout
500 gr diepvries kabeljauwfilet, ontdooid
1 rode Spaanse peper
1 kleine ui
ca. 5 eetl zonnebloemolie
1 teentje knoflook
4 eetl gesnipperde koriander
1 ei
1 citroen
Vietnamese saus (Remia)
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren. Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar in water met zout en giet ze af.
Breng ca. 1 liter water met 1 eetl zout aan de kook, leg de vis erin en laat die zachtjes, net tegen de kook aan, in ca. 8 minuten gaar worden. Laat de vis uitlekken.
Halveer het Spaanse pepertje, schraap de zaadjes eruit ( die zijn het scherpst) en snipper de helften fijn. Snipper de gepelde ui heel fijn.
Verhit 1 eetl olie en bak de snippers peper en ui ca. 3 minuten. Pers de gepelde knoflook erboven uit en bak die even mee. Neem de pan van het vuur.
Prak de aardappelen en de vis fijn. Roer het ui mengsel en de koriander erdoor en voeg het ei toe. Kneed het vismengsel goed door elkaar en vorm er 8 schijven van.
Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de viskoekjes in ca. 5 minuten bruin; keer ze halverwege. Geef de in partjes gesneden citroen en de Vietnamese saus erbij.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |