Aantal personen: 4
40 gr boter
40 gr bloem
2 dl kippenbouillon (van tablet)
2 dl slagroom
3 theelepels grove mosterd
100 gr geraspte Maasdammer of belegen Goudse kaas
3 eidooiers
zout, peper
1 eetlepel citroensap
600 gr diepvries bladspinazie, ontdooid
500 gr dunne kabeljauwfilet op scholfilet in reepjes
900 gr voorgekookte aardappelplakjes (golfjes,
Célavita, koeling)
300 gr tomaten in plakjes
1 eetlepel fijngesneden dille
een ingevette ovenschaal, inh. 2 1/2 liter
Smelt de boter, voeg de bloem toe en bak 3 minuten.
Roer de bouillon en de slagroom erdoor en laat 5 minuten
koken.
Roer er de mosterd, 70 gr kaas, de eidooiers, zout, peper en
het citroensap door.
Leg de spinazie in een zeef, druk het vocht eruit en hak de
spinazie grof.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Maak in de ovenschaal lagen van aardappelen, spinazie,
aardappelen, vis en tomaten.
Bestrooi elke laag met zout en peper en schep er deel van de
kaassaus op.
Strooi er als laatste 30 gr kaas over en bak het gerecht 25
minuten in het midden van de oven.
Bestrooi het voor het serveren met de dille.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |