Kook de aardappelen gaar.
Laat de tonijn uitlekken en snijd de vis in grove stukken.
Snijd alleen de grote champignons een keer door en laat de
overige heel.
Besprenkel ze met citroensap.
Zet ze op met ± 2 dl water, zout, peper, laurierblad,
tijm en peterselie en laat de champignons ± 10 minuten
tegen de kook aan trekken.
Zeef ze vervolgens en vang 2 1/2 dl vocht op.
Smelt de boter, fruit de ui met de kerrie hierin tot de ui
glazig is en roer er de bloem door tot een balletje
ontstaat.
Schenk er al roerend scheutje voor scheutje het
champignonvocht bij, laat de saus even doorkoken en schep er
de tonijn, de champignons en de peterselie door.
Doe de ragoût in een beboterde ovenschotel.
Maak van de aardappelen met de dooier, de boter en wat
gekookte melk een luchtige puree en breng de puree op smaak
met nootmuskaat en peper.
Dek de ragoût af met de puree en zet de schotel 15
minuten hoog in een op 200°C voorverwarmde oven tot de
puree er lichtgekleurd uitziet.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |