Aantal personen: 4
24 mosselen
citroensap
125 gram boter
1 sjalot
1 ruime el fijngesneden peterselie 1 à 2 teentjes knoflook
mespunt zout
fijn droog wittebroodkruim
droge witte wijn of droge sherry
1.Mosselen volgens de standaard wijze koken en laten afkoelen.
2.Neem van elke mossel de bovenste schelp weg.
3.Snij de sjalot zeer fijn.
4.Roer de boter zacht met wat drupjes citroensap.
5.Roer ook de zeer fijn gesneden peterselie en sjalot, zout en de geperste teentjes knoflook er doorheen.
6.Warm de over voor op 200° C.
7.Strijk op elke mossel wat van de kruidenboter.
8.Leg de mosselen op slakkenbordjes of vuurvaste schaaltjes.
9.Strooi het fijngewreven droog wittebroodkruim erover.
10.Giet op elke mossel een drupje witte wijn of sherry.
11.Plaats 8 minuten in de voorverwarmde oven.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |