Aantal personen: 8
400 gr tagliatelle
zout, peper, nootmuskaat
50 gr boter
45 gr bloem
6 dl visbouillon (van tablet)
2 dl slagroom
2 eetlepels Noilly Prat (droge vermout)
300 gr (diepvries)doperwten
400 gr gepelde gekookte Noorse garnalen
400 gr scholfilet in reepjes
50-75 gr geraspte Parmezaanse kaas
een ingevette ovenvaste schaal
Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de tagliatelle in ruim kokend water met zout
beetgaar.
Smelt de boter, roer de bloem erdoor en bak die 2 minuten.
Roer de bouillon, de slagroom en de Noilly Prat erdoor tot een
gladde saus ontstaat.
Laat de saus 5 minuten zachtjes koken en breng haar op smaak
met zout, peper en nootmuskaat.
Kook de doperwten 5-10 minuten in water met zout.
Pureer ze en vermeng de puree met 3 dl saus, zodat een groene
saus ontstaat.
Schep op bodem van de schaal een dun laagje witte saus, leg
daarop 1/4 deel van de tagliatelle en leg hierop 1/3 deel van
de garnalen, 1/3 deel van de scholfilet en 1/3 deel van de
groene saus.
Herhaal deze lagen en eindig met een laagje tagliatelle.
Schenk de rest van de witte saus over de tagliatelle tot de
tagliatelle is bedekt.
Strooi er de kaas over en gratineer het gerecht in het midden
van de oven in 20-30 minuten mooi lichtbruin.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |