Aantal personen: 4
5 eetlepels olijfolie
2 rode uien in dunne plakjes
1 1/2 theelepel gekneusde komijnzaadjes
1/2 theelepel gedroogde chilisnippers (potje)
2 rode paprika's in ringen
een plukje in 3 eetlepels in water geweekte saffraan
2-3 eetlepels citroensap
de geraspte schil en het sap van 1 sinaasappel
suiker
zout, peper
3 eetlepels bloem
6-8 ontschubde zeebrasemfilets
fijngesneden koriander of peterselie
Bak de uien in 2 eetlepels olie ± 2 minuten.
Roer er de komijn en chilisnippers door en bak ze ± 45
seconden mee.
Voeg de paprika toe en bak die in ± 8 minuten gaar.
Voeg de saffraan met het weekvocht, het citroensap, het
sinaasappelsap en de -rasp toe en laat dit 2-3 minuten
zachtjes koken.
Breng op smaak met zout, peper en suiker en laat afkoelen.
Vermeng de bloem met zout en peper en haal de filets
erdoor.
Bak in 3 eetlepels olie de filets aan elke kant 2-3
minuten.
Laat de vis op een schaal afkoelen.
Schenk de marinade erover en zet de vis afgedekt 4-12 uur in
de koelkast; keer hem voorzichtig 2-3 keer.
Laat de vis voor het serveren in ± 30 minuten op
kamertemperatuur komen.
Bestrooi met koriander of peterselie.
Vervang de zeebrasem eventueel door zeeduivel of zeewolf.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |