Gepocheerde forel met bieslooksaus

Gepocheerde forel met bieslooksaus

Gepocheerde forel met bieslooksaus

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

visbouillon
1 prei
3 takjes peterselie
½ citroen
2 forellen
1 eidooier
1 tl citroensap
120 g boter
3 el gehakte bieslook
p&z

Bereiden


  • Breng de visbouillon tegen de kook aan samen met de prei, peterselie en in schijfjes gesneden citroen.

  • Pocheer de gewassen forellen hierin in 10 minuten gaar.
    Neem de forellen uit de pan en houd ze warm.

  • Klop voor de saus de eidooier met het citroensap au-bain-marie los.

  • Verdeel de koude boter in stukjes en klop deze 1 voor 1 door het eiermengsel.

  • Voeg pas een nieuw klontje toe als het vorige geheel door de saus is opgenomen. Blijf zolang kloppen totdat de saus licht gebonden is.

  • Maak de saus op smaak met zout, peper en bieslook en serveer de saus bij de warm gehouden forel.
    Bron/inzender:

  • Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes