Aantal personen: 6
6 stukken zalmfilet (200 gr per persoon)
2 venkelknollen
2 tomaten
olijfolie
2 citroenen
peper, zout
1/2 liter visfumet
1 fles droge witte wijn
3 dl room
2 eetlepels gehakte sjalot
1/2 teentje knoflook
1 bakje waterkers
1 bosje bieslook
enkele plukjes kervel
150 gr boter
Bestrijk een stuk aluminiumfolie met olijfolie, leg er wat
venkel en een stuk zalm op, kruid met peper en zout, leg er
wat citroen en 1-2 schijfjes tomaat op en vouw het folie bijna
helemaal dicht tot een mandje.
Giet er wat wijn in en maak het dan helemaal dicht.
Maak zo nog 5 pakketjes en grill ze 15 minuten.
Laat voor de saus de sjalot licht stoven.
Giet er 2 dl witte wijn en de visfumet bij en laat dit tot 1/3
inkoken.
Voeg de room en de knoflook toe en laat dit weer tot de helft
inkoken.
Snijd de bieslook, kervel en waterkers fijn en pocheer ze 1
minuut in de saus.
Roer de saus goed door en voeg het sap van 1/2 citroen en de
boter toe.
Zeef de saus en kruid naar smaak met peper en zout.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |