Aantal personen: 10
1 kg zalmfilet
3/4 dl mirin
3 dl oestersaus
300 gr winterpeen
300 gr rode ui
300 gr courgettes
100 gr geblancheerde minimaïs
100 gr groene asperges
1 dl olijfolie
1 bosje dille
1 bosje peterselie
1 potje bieslook
2 limoenen
10 rivierkreeftjes
peper, zout
Snijd de zalm in mootjes van ± 100 gr.
Bestrooi ze licht met zout en peper en bak ze in de hete
olijfolie.
Snijd de groenten in reepjes en bak ze licht voor.
Blus af met de mirin en wat van de oestersaus.
Verdeel de groentejulienne en de rest van de oestersaus over
de borden.
Leg er een mootje gebakken zalm bij en garneer met partjes
limoen, de rivierkreeftjes en de groene kruiden.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |