Snijd de ham en het ontbijtspek klein.
Verhit de boter in een grote pan en laat het spek en de ham
hierin glazig worden.
Was de paprika's, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten,
snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en bak die in de pan
rondom aan.
Laat de gewassen rijst zeer goed uitlekken en doe hem in de
pan.
Laat onder voortdurend roeren 5 minuten bakken en voeg dan de
hete vleesbouillon toe.
Laat ± 10 minuten zachtjes koken en voeg eventueel nog
wat water toe.
Was de tomaten, ontdoe ze van vel en kroontjes en snijd ze in
kleine stukjes.
Doe de tomaten, samen met de ontpitte, fijngehakte olijven, de
kappertjes, zout, de tomatenpuree, de kerrieketchup, de
koriander en de oregano in de pan en laat nog eens 10 minuten
koken.
Maak af met zout en peper.
Laat de garnalen op zacht vuur in 5 minuten in de soep gaar
worden en proef nog eens.
U kunt hem bij de lunch geven of als feestelijk hapje 's
avonds laat.
In het laatste geval heeft u zeker genoeg voor zes personen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |