Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Garnalensoep

Aantal personen: 4

Ingrediënten

100 gr ham
50 gr ontbijtspek
20 gr boter
2 groene paprika's
100 gr rijst
1 1/2 liter hete vleesbouillon (van tabletten)
5 tomaten (± 350 gr)
12 groene olijven
1 eetlepel kappertjes
1 blikje tomatenpuree (á 70 gr)
2 eetlepels kerrieketchup
1 mespuntje oregano
1 mespuntje koriander
zout, peper
300 gr garnalen uit een potje of de diepvries

Bereiden

Snijd de ham en het ontbijtspek klein.
Verhit de boter in een grote pan en laat het spek en de ham
hierin glazig worden.
Was de paprika's, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten,
snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en bak die in de pan
rondom aan.
Laat de gewassen rijst zeer goed uitlekken en doe hem in de
pan.
Laat onder voortdurend roeren 5 minuten bakken en voeg dan de
hete vleesbouillon toe.
Laat ± 10 minuten zachtjes koken en voeg eventueel nog
wat water toe.
Was de tomaten, ontdoe ze van vel en kroontjes en snijd ze in
kleine stukjes.
Doe de tomaten, samen met de ontpitte, fijngehakte olijven, de
kappertjes, zout, de tomatenpuree, de kerrieketchup, de
koriander en de oregano in de pan en laat nog eens 10 minuten
koken.
Maak af met zout en peper.
Laat de garnalen op zacht vuur in 5 minuten in de soep gaar
worden en proef nog eens.
U kunt hem bij de lunch geven of als feestelijk hapje 's
avonds laat.
In het laatste geval heeft u zeker genoeg voor zes personen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Saté oedang II
Noorse zalm ‘Jeon’ (4 porties)
Wijting in t groen
Witlof met vis en kaas ( 4 pers.)
Kabeljauw met gruyère uit de oven

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes