Forel met groene saus

Forel met groene saus

Forel met groene saus

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1,5 dl. olijfolie
4 forellen
100 g roomkaas
2 dl droge witte wijn
1 citroen
40 g gehakte peterselie
1 el kappertjes
2 augurken
p&z

Bereiden


  • Vet een ovenschaal in met 2 eetlepels olie.

  • Dep de forellen droog.

  • Vul de buikholten met de verse roomkaas.

  • Leg de forellen naast elkaar in de ovenschaal en schenk de wijn erover.

  • Dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • Stoof de forellen in een op 200 graden voorverwarmde oven in ca. 20 minuten gaar.

  • Pers de citroen uit.

  • Hak de peterselie, kappertjes en augurken fijn in de keukenmachine.

  • Meng het citroensap en de rest van de olijfolie erdoor tot een dikke saus ontstaat.

  • Voeg zout en peper naar smaak toe.

  • Neem de forellen uit het vocht en leg ze op 4 warme borden.

  • Schep de groene saus erover en ernaast.

    Opmerking:
    Voor een koude bereiding met olijfolie kunt u het beste de eerste persing en ongefilterd gebruiken Bron/inzender:

  • Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes