Forel in roomsaus

Forel in roomsaus

Forel in roomsaus

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 ui
1 winterwortel
1 bleekselderij
1 bosje peterselie
2 takjes tijm
2 laurierblaadjes
1 el citroensap
1 dl witte wijnazijn
4 forellen
50 g boter
2,5 dl room
p&z

Bereiden


  • Maak de ui, wortel en selderij schoon en hak ze grof.

  • Doe de groente met de helft van de peterselie, de tijm en de laurierblaadjes en 2 liter water in een grote pan en laat dit ca. 15 minuten heel zachtjes koken.

  • Voeg het citroensap, de azijn en 1 eetlepel zout toe en leg de forellen in het vocht.

  • Pocheer de forellen in ca. 8-10 minuten tegen de kook aan gaar.

  • Smelt intussen de boter in een pan. Voeg de room toe en laat dit mengsel zachtjes inkoken tot een dunne saus.

  • Hak de rest van de peterselie fijn.

  • Neem de forellen met een schuimspaan uit het vocht, laat ze boven de pan even uitlekken en leg ze op 4 warme borden.

  • Schep de saus ervoer. Strooi de peterselie over de saus.
    Bron/inzender:

  • Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes