Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
300 g kabeljauwfilet
300 g aardappels
1 lente ui
35 g boter
35 g bloem
2 dl visbouillon
2 dl melk
3 st wortel
1 el mosterd
dille naar smaak
peper/zout naar smaak
½ uitgeperste citroen
Bereiden
- De kabeljauwfilets in een wijde ovenvaste schaal leggen, met citroensap besprenkelen en (afgedekt) in 3-5 minuten in de magnetron net aan gaar koken.
- Intussen de aardappels onder koud stromend water schoon boenen, met een vork inprikken en tussen een dubbele laag wit keukenpapier in 7-9 minuten in de magnetron gaar poffen.
- De aardappels 5 minuten afgedekt laten nagaren en vervolgens schillen en in blokjes snijden.
- De lente-ui schoon maken en ragfijn snijden.
- In een ovenvaste schaal van 2 liter inhoud de boter in circa 2 minuten laten smelten.
- De lente-ui toevoegen en opnieuw 1 minuut (onafgedekt) in de magnetron zetten.
- De bloem erdoor roeren en de bouillon en de melk erbij schenken.
- Alles (afgedekt) in 6-8 minuten op 100% aan de kook brengen.
- Intussen de worteltjes schrappen en raspen.
- Met een houten lepel de bloem van de rand en de bodem nemen en vervolgens het geheel met een garde glad roeren.
- De saus op smaak brengen met de mosterd.
- De vis in blokjes snijden en met de aardappels, wortel, mosterd en dille naar smaak door de saus scheppen.
- De ragout met nog wat zout op smaak brengen en garneren met een takje dille. Eventueel de ragout kort doorwarmen.
Bron/inzender: