Aantal personen: 4
1 ui
2 stengels bleekselderij
2 wortels
2 courgettes
1 rode paprika
1 groene paprika
4 vleestomaten
250 gr champignons
2 teentjes knoflook
2 eetl olijfolie
1 eetl chilipoeder
versgemalen peper en zout
200 ml gezeefde tomaten (pakje)
1 l blik rode bonen (kidneybonen)
Pel de ui en snipper deze. Snijd de bleekselderij in boogjes. Schrap de wortel en verdeel deze samen met de courgette in plakken en de paprika‘s, zonder zaadjes, in blokjes of reepjes.
Kruis de tomaten in, leg ze even in heet water, pel ze en snijd ze in partjes.
Borstel of veeg de champignons schoon en verdeel ze in vieren.
Pel de knoflook en pers of hak deze fijn.
Verhit de olijfolie in een ruime pan. Fruit de knoflook met chilipoeder tot deze gaat geuren.
Voeg alle groente en peper en zout toe en roerbak nog 4 minuten.
Meng de gezeefde tomaten erdoor en laat alles op een lage stand 15 minuten garen.
Giet de bonen af en laat ze goed uitlekken.
Schep de bonen door het gerecht en warm even door zonder te koken. Lekker met grof bruinbrood.
Bereidingstijd: 40 minuten
Tip: Vervang courgette eens door aubergine.
Bestrooi het gerecht eens met geraspte kaas.
Voeg 1 eetl versgehakte salie of koriander toe.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |