Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gegratineerde champignons in room-wijnsaus

Aantal personen: 2

Ingrediënten

1 sjalotje
1 doosje champignons fijn (250 gr)
1 eetl boter of margarine
1 teentje knoflook
3 eetl droge witte wijn
1/2 theel tijm
1/2 theel kruidenbouillonpoeder
1 bekertje créme fraîche (125m)
1/2 zakje gemalen oude kaas 150 gr.
(Versgemalen) zwarte peper
2 lage ovenvaste schaaltjes à inhoud ca. 21/2 dl
keukenpapier

Bereiden

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Sjalotje pellen en fijn snpperen. Champignons schoonvegen met keukenpapier, grote champignons halveren. In koekenpan boter verhitten. Sjalot ca. 3 min.zachtjes fruiten. Knoflook pellen en boven pan uitpersen. Champignons toevoegen en ca. 3 min.zachtjes op matig vuur al omscheppend bakken. Wijn, tijm en bouillonpoeder toevoegen en alles onafgedekt ca. 3 min op hoog vuur laten inkoken. Créme fraîche en gemalen kaas erdoor roeren. Op smaak brengen met peper. Champignons overdoen in schaaltjes en ca. 3 à 4 min. Onder grill goudbruin laten worden.
Serveren met stokbrood.

Bereiding ca. 20 min.

Reacties

Kees (28-01-2022 13:11):
bijzonder lekker recept!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Exotische rijst met vegetarische kebabs en ketjap-satesaus
Gevulde courgette
Wrap met raapsteeltjes en geitenkaas
Tagliatelle met paddenstoelen
Hachee met paddenstoelen en noten (Hoofdgerecht)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes