Aantal personen: 4
3 zoetzure appels
2 uien
4½ el boter
8 dikke plakjes bacon (vleeswaren)
2 varkenshaasjes van elk ca.250 gr
1 el balsamico-azijn
2½ el kristalsuiker
Snijd de ongeschilde appels in dikke parten en verwijder de klokhuizen. Snijd de uien in dikke parten. Bak in ½ el boter de bacon uit, neem ze uit de pan en houd ze warm. Verhit het bakvet opnieuw met 2 el boter en braad er rondom de varkenshaasjes in aan. Braad de haasjes nog 15-20 min. Verhit de rest van de boter en bak er in ± 3 min de appel- en uiparten rondom in aan tot ze zacht worden. Strooi de suiker erover en laat deze al omscheppend karameliseren. Voeg tenslotte de azijn toe en schep voorzichtig om tot het vocht is verdampt. Snijd de varkenshaasjes schuin in dikke plakken en schep er de appel en ui naast. Garneer met de plakjes bacon. Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |