Varkenshaas in bladerdeeg

Varkenshaas in bladerdeeg

Varkenshaas in bladerdeeg

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

45 minuten

Ingrediënten

2 varkenshaasjes
50 gr roompaté
5 plakjes bladerdeeg
1 ei
boter om in te bakken

Bereiden

Snij de varkenshaas doormidden zodat er 4 gelijke stukken ontstaan.
Vouw de uiteindjes terug zodat ze overal even dik zijn en steek deze even vast met een cocktailprikker.

Smelt wat boter in een pan en bak de varkenshaasje rondom bruin in 5-8 minuten.
Haal ze uit de pan en laat ze (wat) afkoelen.

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Snij de afgekoelde varkenshaasjes overlangs in en vul ze met de paté.
Omwikkel de varkenshaasjes met bladerdeeg.
Klop de ei los en wrijf de varkenshaaspakketje hiermee in.

Bak de pakketjes in een voorverwarmde oven van 220 Gr.C. in ca 20 minuten bruin.

Variatie:
- Vul de varkenhaasjes met een paddenstoelenmengsel
- Gebruik een gekruide paté Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Ellen Bakker (26-10-2008 10:22):
Buiten dat het heerlijk smaakt ziet het er ook heel feestelijk uit. Maar toch heel simpel en snel.

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus