Aantal personen: 4
400 gr gemengde paddestoelen
(kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake)
2 eetl citroensap
4 gepaneerde varkensschnitzels
75 gr boter
1 glas droge sherry of witte wijn
2 dl gezeefde tomaten (pakje)
1 eetl honing of gembersnippers of siroop
peper en zout
3 bosuitjes of 2 eetl gehakte bieslook (vers of diepvries)
Borstel de paddestoelen of veeg ze schoon en snijd ze in plakjes of reepjes. Besprenkel ze met citroensap.
Bak de schnitzels in 50 gr hete boter aan beide kanten goudbruin en gaar in 10 minuten. Haal ze uit de pan en houd ze warm.
Bak de paddestoelen in het bakvet waaraan de rest van de boter wordt toegevoegd.
Blus ze af met sherry of witte wijn.
Voeg de gezeefde tomaten, honing, peper en zout toe en verwarm zachtjes 5 minuten.
Hak de bosuitjes met loof fijn en voeg ze bij de paddestoelen-tomatensaus.
Serveer de schnitzels met de saus ernaast met krieltjes en broccoli.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |