Pittige gehaktballetjes

Pittige gehaktballetjes

Pittige gehaktballetjes

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

200 gr gehakt (versgemalen half- om- half)
1 sjalotje
0,5 chillipepertje
0,5 eitje
1 teentje knoflook
2 el sojasaus
50 gr boter
1 tomaat
4 el kruidenolie
eventueel peper en zo

Bereiden

Pel en snipper het sjalotje en knoflook ragfijn. Snijd het pepertje over de lengte door, verwijder de zaadjes en snijd één helft ragfijn.
Vermeng sjalotje, knoflook en gesneden pepertje met het gehakt.
Klop het eitje los en giet de helft bij het gehakt.
Kneed het gehakt goed door elkaar zodat alle ingrediënten goed verdeeld worden.
Vorm kleine balletjes van het gehakt, bak deze op een middelmatig vuur in boter mooi bruin en gaar en blus ze af met de sojasaus.
Presenteer de balletjes op een bord met dun gesneden plakjes tomaat met wat kruidenolie. Serveer cocktailprikkertjes apart. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus