Beenham met olijven

Beenham met olijven

Beenham met olijven

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

600 gr beenham (naturel)
1 el olijfolie
25 gr boter
4 teentjes knoflook
150 gr zwarte olijven zonder pit
2,5 dl droge witte wijn
peper en zout

Bereiden

Bestrooi de beenham met peper en zout.
Verhit de olijfolie en de boter in een braadpan en bak hierin de beenham rondom lichtbruin.
Pel de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes. Halveer de olijven.Voeg het knoflook bij het vlees en bak dit ca 2 minuten mee.
Schenk de wijn er in gedeelten bij en stoof de beenham zachtjes 30-40 minuten.
Haal het vlees uit de pan; laat het voor het aansnijden onder aluminiumfolie rusten.
Kook de saus iets in en roer de olijven erdoor.
Snijd de beenham in plakken en serveer met de saus. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus