Snijd het vlees in grote dobbelstenen.
Pel de uien en de knoflook, snijd ze in ringen en plakjes.
Verhit de boter en de olie in een braadpan en bak hierin de vleesblokjes in 5 min bruin. Schep ze uit de pan en bestrooi ze met peper en zout.
Fruit de ui en knoflook in het bakvet en bak de spekblokjes even mee. Giet de wijn en bouillon erbij, voeg het vlees toe en stoof zachtjes met deksel op de pan 1,5 uur. Schep af en toe om.
Borstel of veeg de kastanjechampignons schoon, snijd ze in plakjes of in vieren en voeg ze met de pruimen en de Provençaalse kruiden bij het vlees.
Stoof zachtjes nog 25-30 minuten. Bind de saus eventueel met aangelengde maïzena of allesbinder.
Lekker met aardappelpuree.
Bereidingstijd 2uur+ 15 minuten.
Tip:
Voeg eens blanke rozijnen toe.
Bind de saus licht met 3 eetl bosvruchtenjam of bessengelei of 2 plakken ontbijtkoek in kleine blokjes gesneden.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |