Runderreepjes met oesterzwammen en tauge

Runderreepjes met oesterzwammen en tauge

Runderreepjes met oesterzwammen en tauge

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

400 gr biefstukreepjes of runderreepjes
2 eetl wokolie of zonnebloemolie
1 bakje (ca 200 gr) oesterzwammen
6 bosuitjes
2 teentjes knoflook
100 gr taugé
( 2 eetl sesamzaad)
2 eetl vissaus (nam pla) of oestersaus

Bereiden

Verhit de olie in een wok of hapjespan. Dep het vlees droog met keukenpapier. Roerbak de vleesreepjes op een hoge stand 2 minuten.
Schep ze uit de pan en houd ze warm.
Borstel de oesterzwammen of veeg ze schoon en snijd ze in smalle reepjes.
Snijd de bosuitjes in schuine stukjes van 3 cm. Rooster eventueel het sesamzaad in een droge koekenpan lichtbruin.
Roerbak in het bakvet van het vlees de oesterzwammen, bosuitjes en geperste knoflook 2 minuten.
Schep de taugé en de vissaus erdoor en bak nog 1 minuut.
Voeg de runderreepjes toe en warm al omscheppend even door.

Serveer het gerecht, eventueel bestrooid met sesamzaadjes, met gekookte rijst. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus