Aantal personen: 4
400 gr riblappen
zout en peper
1 ui
5 worteltjes
4 el boter of margarine
1 laurierblaadje
2 el azijn
1 zakje Stroganoffsaus (McCormick)
3 el zure room
2 takjes peterselie
Vlees in stukjes snijden. Bestrooien met zout en peper. Ui pellen en in ringen snijden.
Worteltjes schrappen, wassen en grofraspen. In braadpan boter verhitten.
Vlees in ±5 minuten rondom bruinbakken. Ui toevoegen en ±3 min meebakken. Toevoegen: wortel, laurierblaadje, azijn en 2 dl lauw water. Met deksel op pan ± 1 uur zachtjes stoven. In kom Stroganoffsaus-poeder doen. 2 dl koud water erdoor roeren. Door vlees roeren. Met deksel op pan vlees in nog ± 20 minuten zachtjes verwarmen. Van vuur af zure room erdoor roeren. Peterselie erboven fijnknippen. Lekker met doperwten en macaroni.
Bereidingtijd: ± 2 uur
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |