Marokkaanse rundvleesschotel

Marokkaanse rundvleesschotel

Marokkaanse rundvleesschotel

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

350 gr. voorgekookte couscous (Honig)
1 eetlepel olijfolie (Bertolli)
1 fijngesnipperde ui
2 teentjes geperste knoflook
500 gr. mager rundvlees (bijv. biefstuk in blokjes)
1 zakje Italiaanse roerbakgroenten (250 gr.)
2 tomaten (gepeld en in blokjes)
50 gr. rozijnen
100 gr. kikkererwten (blik)
1 fijngesneden Spaanse peper (zonder zaadjes)
1 eetlepel gembersiroop
1 theelepel gemalen komijn
vers gemalen zwarte peper en zout
6 dl. Bouillon
30 gr. gesmolten roomboter
2 eetlepels vers gehakte peterselie

Bereiden

Fruit de ui met de knoflook in de olijfolie en voeg de rundvleesblokjes er aan toe. Laat deze even meebakken. Voeg nu de roerbakgroenten en laat even meebakken. Roer de overige ingrediënten en de bouillon erdoor en breng dit geheel aan de kook. Bereidt de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en vermeng dit met het rundvleesmengsel. Roer op het laatst de boter erdoor en controleer het op smaak.
Schep het geheel in een ruime schaal en bestrooi het met versgehakte peterselie.

Tip: Gebruik in plaats van rundvlees : lamsvlees, kipfilet of varkensvleesreepjes.
Bereidingtijd: 30 minuten +stoven 10 minuten Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus