Aantal personen: 4
350 gr. voorgekookte couscous (Honig)
1 eetlepel olijfolie (Bertolli)
1 fijngesnipperde ui
2 teentjes geperste knoflook
500 gr. mager rundvlees (bijv. biefstuk in blokjes)
1 zakje Italiaanse roerbakgroenten (250 gr.)
2 tomaten (gepeld en in blokjes)
50 gr. rozijnen
100 gr. kikkererwten (blik)
1 fijngesneden Spaanse peper (zonder zaadjes)
1 eetlepel gembersiroop
1 theelepel gemalen komijn
vers gemalen zwarte peper en zout
6 dl. Bouillon
30 gr. gesmolten roomboter
2 eetlepels vers gehakte peterselie
Fruit de ui met de knoflook in de olijfolie en voeg de rundvleesblokjes er aan toe. Laat deze even meebakken. Voeg nu de roerbakgroenten en laat even meebakken. Roer de overige ingrediënten en de bouillon erdoor en breng dit geheel aan de kook. Bereidt de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en vermeng dit met het rundvleesmengsel. Roer op het laatst de boter erdoor en controleer het op smaak.
Schep het geheel in een ruime schaal en bestrooi het met versgehakte peterselie.
Tip: Gebruik in plaats van rundvlees : lamsvlees, kipfilet of varkensvleesreepjes.
Bereidingtijd: 30 minuten +stoven 10 minuten
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |