Kalfslende

Kalfslende

Kalfslende

Aantal personen: 10

Bereidingstijd:

90 minuten

Ingrediënten

2½ kg kalfslende
boter om in te bakken
1 winterpeen
1 prei
1 grote ui
1 bosje selderij
1 klein blikje tomatenpuree
witte wijn

Bereiden

De kalfslende kruiden en rondom bruin braden in royaal boter.
De winterpeen, prei ui en selderij grof snijden en wassen.
De kalfslende uit de boter halen en in achtergebleven braadvet de groenten bakken.
De tomatenpuree onder de groenten mengen en mee laten bakken.
Afblussen met witte wijn.

De groenten overbrengen in een braadslede.
De kalfslende erop leggen en in een oven van 175 Gr.C. 60 minuten laten garen onder aluminiumfolie.

De kalfslende in plakjes snijden.
De groenten met vocht pureren en er een saus van maken.


Variatietip: In plaats van kalfslende kun je ook vis of witvlees gebruiken Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus