Hachee uit de Camargue

Hachee uit de Camargue

Hachee uit de Camargue

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

150 gr gerookt mager spek, in reepjes
500-600 gr kleine verse uitjes of sjalotjes, gepeld
3-4 el olijfolie
750 gr runderstaartstuk, in stukken
zout, peper
2 kruidnagels
takje tijm
2 stengels bleekselderij, in plakjes
1 blaadje laurier
stukje gedroogde of verse sinaasappelschil
125 gr olijven (groen of zwart)
750 gr kleine krielaardappelen

Bereiden

Bak de spek en de uitjes in circa 10 min krokant en lichtbruin in de hete olijfolie. Voeg het rundvlees toe en bak dit rondom bruin. Bestrooi het met zout en peper, voeg de kruidnagels, tijm, bleekselderij, laurier en sinaasappelschil toe en schenk er 3-4 dl water op. Laat het gerecht circa 1½ uur stoven. Voeg dan olijven en aardappels toe en laat het gerecht nog circa 1 uur stoven tot het vlees gaar is en een groot deel van het vocht is ingekookt. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus